20.7.2013

21.07.2013 13:29

Milí rodiče, omlouváme se za pozdní zprávu, včera byla noční bojovka, a tak se veškerá aktivita velkých Bobříků soustředila na zajištění hry.

Sobotní dopoledne se děti věnovaly střelbě. Z naší louky za chatičkama se rázem stala střelnice. Děti si mohly vyzkoušet vzduchovky, luky, indiánskou foukačku, prak... Táborníci byli opravdu zdatní, odpovídalo tomu množství diplomů rozdaných při večerním nástupu.

Dopolední aktivity byly ve znamení dalšího řeckého hrdiny - Prométhea. Obyvatelé měst museli splnit tři úkoly - sestřelit orla, který Prométheovi kloval játra, postavit sochu a postavit zadaný oheň.

Večerní program byl ve znamení táboráku, tentokrát i s buřtíky. Při setmění se první obyvatelé měst vydali na noční trasu. Na konci trasy, která vedla v blízkém okolí tábora, čekala Persefóna, která táborníky poslala k řece Styx, kde si děti přebral Cháón. Naložil si je do lodičky a převezl je k vládci podsvětí Chárónovi. Cháron jim sdělil, že na ně čeká Hefaistos, kdterý jim věnuje oheň. Všechny děti byly velmi statečné a odvážné. Noční stezka byla zážitkem pro malé i velké Bobříky :)

Zpět